Sirály Sportrepülő Alapítvány

Az Alapítványt 1998-ban hozták létre, melynek elsődleges célja az, hogy elősegítse az egészséges életmód és szabadidősport gyakorlása feltételeinek megteremtését.

Az alapítvány célja így különösen a sportrepülés, e zen belül a vitorlázó- és motoros repülés, ejtőernyőzés siklóernyőzés, sárkányrepülés szakágainak széles körben való bemutatása, népszerűsítése és utánpótlásának biztosítása. A sportrepülés technikaifeltételeinek megvalósításához technikai eszközök biztosítása. A kiemelkedő sportteljesítmények ösztönzése, versenysport támogatása. Balesetet szenvedő sportolók, illetve hozzátartozóik támogatása, ezek keretén belül:

- Versenyek, repülőnapok és bemutatók rendezése, illetve ezen reendezvények támoatása.

- Repülőeszközök, navigációs berendezések, rádió adóvevők, adatrögzítők, célszámítógépek és egyéb  technikai eszközök beszerzésével hozzájárul a sportág minőségi fejlődéséhez.

- Versenyeken való részvétel  támogatás: repülőgép bérlés, versenyre utazás és egyéb versenyköltségekhez való hozzájárulás formájában.

- A sportág népszerűsítése érdekében hozzájárul a kiképzések, átképzések és tanfolyamok költségeihez.

-Repülő egyesületek, klubok,szakosztályok támogatása.

 

Az előző években az Alapítvány hozzájárult a Jantar2B nagyjavításához, 5 elektromos varió beszerzéséhez, a kétüléses oktatógép nagyjavításához és jelenleg a rádióbeszerzéshez fogunk hozzájárulni.

 

Az Alapítvány csak a Ti segítségetekkel, adótok 1 %-ának az általatok történő Alapítvány számára történő felajánlásokból tudja csak a fenti tevékenységet folytatni, ezért szeretném fokozott figyelmeteket felhívni az Alapítvány támogatásának szükségességére.

 

Támogatásotokat a Sirály Sportrepülő Alapítvány nevében előre is köszöni:

 

                                                                                                                              az Alapítvány kuratóriuma